AKTUÁLIS


Közös szüret és összefogás: megalakult a Badacsonyi Kör

Szeptember 29-én szombaton reggel 10-től közös Kéknyelű-szüretett tartott négy badacsonyi pincészet: Istvándy - Laposa Birtok - Szeremley Birtok – Válibor. Az egymás birtokain együtt leszüretelt szőlőből közös bort készítenek, melyet a megalakult Badacsonyi Kör első boraként hoznak majd forgalomba.


A közös szüretnek köszönhetően hazánkban először kerülhet piacra egy borvidék ismert termelői által közösen szüretelt és elkészített bor. Nemcsak ezáltal kívánják hangsúlyozni az együttműködés fontosságát, hanem a közös szürettel céljuk az is, hogy újra közösségteremtő esemény legyen a szüret.



A vandál módon megcsonkított rizling-tőkéik kapcsán nemrég elhíresült Villa Sandahl svéd tulajdonosát is meghívták az eseményre, hogy bemutathassák boraikat ez alkalomból. A Badacsonyi Kör ezzel is az összefogás és a szolidaritás fontosságát kívánja hangsúlyozni.



A régió és az ország ismert séfjeivel együttműködve az alapító pincészetek kezdeményezték, hogy a szőlőlevéllel és a borvidék emblematikus fajtájából, a Kéknyelűből készült borral készülő ételek neve legyen ezentúl "badacsonyi módra", ezáltal gazdagodjon a magyar gasztronómia.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Közös szüret és összefogás: megalakult a Badacsonyi Kör

Szeptember 29-én szombaton reggel 10-től közös Kéknyelű-szüretett tartott négy badacsonyi pincészet: Istvándy - Laposa Birtok - Szeremley Birtok – Válibor. Az egymás birtokain együtt leszüretelt szőlőből közös bort készítenek, melyet a megalakult Badacsonyi Kör első boraként hoznak majd forgalomba.


A közös szüretnek köszönhetően hazánkban először kerülhet piacra egy borvidék ismert termelői által közösen szüretelt és elkészített bor. Nemcsak ezáltal kívánják hangsúlyozni az együttműködés fontosságát, hanem a közös szürettel céljuk az is, hogy újra közösségteremtő esemény legyen a szüret.



A vandál módon megcsonkított rizling-tőkéik kapcsán nemrég elhíresült Villa Sandahl svéd tulajdonosát is meghívták az eseményre, hogy bemutathassák boraikat ez alkalomból. A Badacsonyi Kör ezzel is az összefogás és a szolidaritás fontosságát kívánja hangsúlyozni.



A régió és az ország ismert séfjeivel együttműködve az alapító pincészetek kezdeményezték, hogy a szőlőlevéllel és a borvidék emblematikus fajtájából, a Kéknyelűből készült borral készülő ételek neve legyen ezentúl "badacsonyi módra", ezáltal gazdagodjon a magyar gasztronómia.


« Vissza az előző oldalra